Метод, орієнтований на дію та виробництво, за Герхардом Хаасом, у практичному застосуванні до сучасних текстів на прикладі практичному застосуванні до сучасних текстів на прикладі роману Даніеля Кельмана "Слава"

Автор(и)

  • Аня Ланж Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут", Україна
  • Вікторя Білітська Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут", Україна

Ключові слова:

методика Герхарда Хааса, методика активного та продуктивного типу, заняття з домашнього читання, вивчення німецької мови як іноземної, методика викладання іноземних мов

Анотація

Стаття характеризує основні засади методики активного та продуктивного типу Герхарда Хааса для проведення заняття з домашнього читання у контексті викладання німецької мови як іноземної. Це – короткий опис контрастивного дослідження практичного застосування активно-продуктивного підходу на занятті з домашнього читання із студентами факультетів лінгвістики та машинобудування НТУУ КПІ. Коротко окреслені базові принципи методики та наводяться рекомендації до видів завдань у роботі з таким видом тексту. Окремо розглядається змінена роль викладача й студента на занятті активно-продуктивного типу.

Посилання

Haas, Gerhard: Handlungs- und produktionsorientierter Literaturunterricht. Theorie und Praxis eines “anderen” Literaturunterrichts für die Primar- und Sekundarstufe. – SeelzeVelber: Praxis Deutsch, 1997. – 203 S.

Bogdal, Klaus-Michael/Korte/Hermann: Grundzüge der Literaturdidaktik. – München: DTV, 2006. – 329 S.

Gudjons, Herbert: Handlungsorientiert lehren und lernen. Schüleraktivierung – Selbsttätigkeit – Projektarbeit. 6. Auflage. – Bad Heilbrunn: Klinkhardt, 2001. – 160 S.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-02-28

Номер

Розділ

МЕТОДИКА / ДИДАКТИКА