Провідна роль країнознавства у процесі навчання і вивчення німецької мови як іноземної

Автор(и)

  • Володимир Ковтун Національний економічний університет імені Вадима Гетьмана, Київ, Ukraine

Ключові слова:

Штефан Цвайг, “Шахова новелла” комунікативний підхід, німецької як іноземна, досвід іншомовної культури, взаємозв’язок етапів життєвого шляху, події в тодішній Німеччині, інтереси студента, інструменти та засоби навчання

Анотація

Іноземна мова відкриває перед особою, яка її пізнає, новий інформаційний світ. Викладач має прагнути розпізнати розмаїття інтересів своїх студентів та поєднати їх метою навчання. Автор бачить в цьому додатковий позитивний аспект комунікативного підходу до вивчення іноземної мови.
Іноземна мова не лише допомагає особі, що її вивчає, у повсякденному спілкуванні, а й також у пізнанні відповідної іншомовної культури. Окрім того, засвоєння інформації штовхає особу до її усвідомлення та аналізу, що веде особу до висновків та вчить імплементації іншомовного досвіду іншомовної культури.
Розгляд взаємозв’язків етапів життя Стефана Цвайга з етапами життя головних героїв його “Шахової новели” та сучасними подіями в тодішній Німеччині може прислужитися як спонукання для допитливої особи, що навчається німецької, щоб поринути в німецьку мову та німецьку культуру. Автор бачить в цьому також приклад додаткових інструментів для навчання і вивчення німецької мови як іноземної.
Подібним сприянням особистим інтересам особи, що навчається, викладач робить свій додатковий внесок у підвищення результативності навчальної роботи з німецької як іноземної.

Посилання

Duden. (1989). Deutsches Universalwörterbuch (2., völlig neu bearbeitete und stark

erweiterte Auflage). Mannheim, Leipzig, Wien, Zürich.

Zweig, St. (1993). Schachnovelle. Frankfurt am Main: Fischer Taschenbuch Verlag GmbH.

Weiß, J., Anders, S.-W. (Hrsg.). (1996). Meyers Taschenlexikon (Bd. 5). Mannheim,

Leipzig, Wien, Zürich: BI-Taschenbuchverlag.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-03-29

Номер

Розділ

МЕТОДИКА / ДИДАКТИКА